Preporučujemo s weba…

Tekstove koje ovdje ističemo smatramo vrlo pogodnim za duhovni rast prema zreloj, iznutra duboko življenoj, vjeri:

Tekstovi p. Marka Glogovića:

  • Pohodeći različite duhovne obnove, naročito one karizmatskog predznaka, idemo li ususret Kristu, želimo li ga osobno susreti ili idemo samo po “čudo”, “senzaciju”, “uslišenje svoje molitve”, “ugodan osjećaj”… Pohodimo li istaknute svećenike u potrazi za Kristom? Očekujemo li da će oni učiniti čudo, ili On? U susretu sa Samrijankom (Iv 4, 1-42), Isus dotiče i mijenja njeno srce. Idemo li na duhovne obnove u želji da tako osobno susretnemo Isusa i da On promijeni naša srca? Na tu temu progovara p. Marko Glogović u kolumni na portalu bitno.net pod naslovom:   “Zašto sam odlučio da na velikim duhovnim obnovama više neću polagati ruke na vjernike”
  • Lakše je prebaciti odgovornost na drugoga, umjesto suočiti se sa samim sobom. Naše slike Boga, bližnjih i sebe samih vrlo su često daleko od istine, pogleda kakvim nas Otac vidi. To često uzrokuje psihološke (i psihičke) smetnje, nismo se sposobni odvojiti od svojih navezanosti, idola… uspostaviti zdrave međuljudske odnose…. Iako je za katolike postojanje duhovnog svijeta neupitno, p. Marko Glogović u svojoj kolumni markobiotika donosi nam tekst pod naslovom: “Otkrio sam kako je mnogima lakše reći ‘opsjednut sam’ nego ‘trebam psihološku pomoć'”.
  • O farizejštini među vjernicima, uljuljkanosti u stanju u kojem imamo privid sigurnosti i ne želimo angažirano živjeti svoju vjeru, iskoračiti prema sadržajnijem ali i izazovnijem, zahtjevnijem životu s Kristom. Pater Marko Glogović nam donosi svoj doživljaj susreta s p. Jamesom Manjackalom i razmišljanjima o događanjima iz različitih svera kršćanskog života pod naslovom: “Svojim očima vidio sam ozdravljenja i oslobođenja”.

Tekstovi Josepha Ratzingera (pape Benedikta XVI)

Comments are closed.